O nouă alertă în China: autorităţile au constatat reapariţia gripei aviare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virusul H5N1, care declanşează gripa aviară, a reapărut în China, într-o provincie vecină cu cea de unde a plecat actuala epidemie de coronavirus.

Alertate deja de epidemia de 2019-nCoV, autorităţile chineze au anunţat sâmbătă reapariţia virusului H5N1, care declanşează gripa aviară.

Virusul H5N1 a reapărut într-o fermă de pui din Hunan, o provincie care se învecinează cu Hubei, aflată de aproape două săptămâni în carantină din cauza noului coronavirus ucigaş.

Potrivit Ministerului chinez al Agriculturii, virusul a fost depistat într-o fermă de aproape 8.000 de pui, dintre care 4.500 au pierit.

Pentru a evita propagarea virusului, autorităţile au dat ordin pentru sacrificarea a 17.800 de păsări din zonă.

Deocamdată nu s-a constatat vreun caz de îmbolnăvire la om.

Primele cazuri cunoscute de transmitere a virusului H5N1 la om datează din 1997, fiind înregistrate în Hong Kong. Şase persoane au murit atunci din cauza gripei aviare.

Virusul a reapărut în 2003 în China continentală şi în Hong Kong. Între 2003 şi 3 mai 2014, OMS a primit informaţii despre contaminarea a 665 de persoane din 15 ţări cu H5N1, dintre care 392 au fost fatale.

Actuala epidemie de coronavirus, care a plecat în decembrie dintr-o piaţă de fructe de mare din Wuhan, stârneşte îngrijorări pe plan mondial.

Peste 300 de persoane au murit şi alte peste 14.000 sunt contaminate în China din cauza noului coronavirus. Primul caz de deces din cauza 2019-nCoV din afara Chinei a fost înregistrat în Filipine, fiind vorba de un cetăţean chinez originar din Wuhan. Pe lângă China şi Filipine, alte 23 de ţări au pacienţi răpuşi la pat de coronavirusul din Wuhan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite