O infirmieră din Japonia, condamnată la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor pacienţi, după ce le-a contaminat perfuziile cu dezinfectant

O infirmieră din Japonia, condamnată la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor pacienţi, după ce le-a contaminat perfuziile cu dezinfectant

FOTO: Shutterstock

O fostă infirmieră care a ucis trei pacienţi prin contaminarea perfuziilor intravenoase cu dezinfectant a fost condamnată la închisoare pe viaţă, marţi, de un tribunal din Japonia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ayumi Kuboki, în vârstă de 34 de ani, a recunoscut că a ucis pacienţi în vârstă de 70 şi 80 de ani, în urmă cu cinci ani, într-un caz care a şocat Japonia, potrivit Agerpres. 

Ea a declarat anterior poliţiei că ar fi ucis 20 de persoane în doar două luni, însă apoi le-a spus procurorilor că nu poate face comentarii pe acest subiect pe parcursul procesului.

Procurorii au cerut pedeapsa capitală pentru Ayumi Kuboki, însă avocaţii infirmierei ar fi spus că ea suferea de depresie din cauza stresului cauzat de moartea pacienţilor săi şi că nu era în toate capacităţile mintale.

„Ea a spus că îşi regretă (faptele) şi că vrea să plătească pentru crima ei. Există o şansă ca ea să se schimbe, aşa că am ezitat să aleg pedeapsa cu moartea", a declarat judecătorul.

Femeia a declarat la tribunal că nu a vrut să fie învinuită de membrii familiei sale atunci când li se întâmpla ceva rău pacienţilor în timpul serviciului său şi că se simţea „eliberată" când una dintre victime murea, conform NHK.

Sprijinul pentru pedeapsa cu moartea rămâne puternic în arhipelag în ciuda criticilor internaţionale, printre care şi cele ale organizaţiilor de apărare a drepturilor omului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările