O femeie din India a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 70 de ani

O femeie din India a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 70 de ani

Daljinder Kaur împreună cu bebeluşul şi soţul său

O femeie din India, care a născut pentru prima dată la vârsta de 70 de ani, cu ajutorul fertilizării in-vitro, a declarat, marţi, că nu se consideră prea bătrână pentru a deveni mamă şi spune că viaţa ei este de acum înainte completă, informează telegraph.co.uk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daljinder Kaur a născut luna trecută un băiat, după tratamente de doi ani într-o clinică specializată în fertilizarea in vitro din nordul statului indian Haryana. Ea este căsătorită cu Mohinder Singh Gill, un bărbat în vârstă de 79 de ani. 
 
Cei doi soţi, căsătoriţi de 46 de ani, spun că au fost pe punctul de a-şi pierde speranţa în ceea ce priveşte posibilitatea de a avea un copil şi au riscat să se acopere de ridicol într-o ţară în care infertilitatea este considerată uneori ”un blestem de la Dumnezeu”.
 
”Dumnezeu ne-a auzit rugile. Viaţa mea este completă acum. Îmi îngrijesc copilul singură, dar mă simt plină de energie. Soţul meu este şi el foarte atent şi mă ajută cât poate de mult”, a declarat Daljinder Kaur pentru AFP. 
 
”Atunci când am văzut reclama din oraşul Amritsar pentru fertilizarea in vitro, ne-am spus că merită să facem o încercare, deoarece mi-am dorit foarte mult să am un copil al meu”, a adăugat ea. 
 
În formularul de înscriere, Daljinder Kaur a spus că are ”aproximativ 70 de ani”, o metodă des folosită în India, unde multe persoane nu deţin certificate de naştere. Clinica din Amritsar afirmă că pacienta are de fapt vârsta de 72 de ani. 
 
Bebeluşul a fost conceput prin fertilizare in vitro şi este sănătos, deşi a avut la naştere, pe 19 aprilie, o greutate de doar 2 kilograme, au precizat reprezentanţii National Fertility and Test Tube Centre. 
 
Soţul pacientei, Mohinder Singh Gill, care deţine o fermă în afara localităţii Amritsar, spune că nu îşi face probleme din cauza vârstei sale şi consideră că Dumnezeu va avea grijă de fiul lor, care a primit prenumele Armaan. 
 
Acesta nu este primul caz de sarcină dusă la termen la o astfel de vârstă. O femeie din statul indian Uttar Pradesh a născut gemeni, la vârsta de 72 de ani, în 2008, tot cu ajutorul tehnicilor de fertilizare in vitro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările