O familie din China şi-a regăsit fiul răpit după 14 ani de căutări. Povestea a inspirat un film cu un succes răsunător în Asia

O familie din China şi-a regăsit fiul răpit după 14 ani de căutări. Povestea a inspirat un film cu un succes răsunător în Asia

FOTO: Captură video

O familie din China şi-a găsit copilul după 14 ani de căutări prin toată ţara, iar povestea a inspirat un film de succes în ţara asiatică, relatează CNN. Sun Zhao, care în prezent are 18 ani, a fost răpit în oraşul Shenzhen din sudul Chinei, în 2007, când avea patru ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sun Haiyang şi soţia lui, Peng Siying, au vândut ce aveau pentru a-şi putea căuta fiul şi au oferit o recompensă de până la 31.000 de dolari pentru informaţii care ar fi putut duce la găsirea lui, potrivit presei de stat din China.

Autorităţile au reuşit să-l găsească 14 ani mai târziu, în provincia estică Shandong, după ce poliţia a folosit tehnologia de recunoaştere facială pentru identificarea unui suspect, pe nume Wu, pe care părinţii l-au acuzat că l-a răpit pe băiat, conform datelor Ministerului Securităţii Publice din China.

Identitatea lui Sun a fost confirmată prin analize ADN.

În toată această perioadă, Sun a avut o nouă familie, iar tânărul a declarat pentru presa chineză că va rămâne cu părinţii săi adoptivi pentru că ei l-au crescut.

În anul 2014, pelicula „Dearest”, regizat de Peter Chan, a avut la bază povestea dispariţiei lui Sun. Filmul a avut încasări de peste 50 de milioane de dolari şi a adus în centrul atenţiei problema răpirilor şi traficului de copii din China.

Conform legislaţiei chineze, traficanţii de persoane riscă pedeapsa cu moartea, în timp ce aceia care cumpără persoane traficate pot primi condamnări de până la trei ani de închisoare.

Potrivit estimărilor, zeci de mii de copii sunt daţi dispăruţi în fiecare an în China.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările