O epavă a unei nave din secolul al XIX-lea a fost găsită în timpul căutărilor zborului malaysian MH370

O epavă a unei nave din secolul al XIX-lea a fost găsită în timpul căutărilor zborului malaysian MH370

Rămăşiţele descoperite pe fundul mării, inclusiv o ancoră FOTO ATSB

Căutările avionului aparţinând Malaysia Airlines au dus la descoperirea epavei unei nave din secolul al XIX-lea, în sudul Oceanului Indian.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul căutărilor zborului malaysian MH370 s-a descoperit epava unei nave datând din secolul al XIX-lea. Aceasta a fost descoperită cu ajutorul sonarelor în apropierea celui de-al „şaptelea arc“ din sudul Oceanului Indian, anunţă „International Business Times“.
 
Căutările zborului malaysian sunt conduse de Biroul de Siguranţă în Transporturi al Australiei (ATSB), care este convins că avionul este localizat undeva de-a lungul acestei zone unde s-a descoperit epava. Autorităţile nu s-au sfiit să-şi manifeste dezamăgirea că rămăşiţele navei nu aparţin Boeingului 777, care a dispărut fără urmă, împreună cu 239 de oameni, pe 8 martie 2014.
 
Este o descoperire fascinantă, dar nu este ceea ce căutam. Nu oprim căutările pentru MH370, de fapt navele continuă misiunea chiar acum. Evident că suntem dezamăgiţi că în cazul acesta n-a fost avionul, însă evenimentul acesta a demonstrat că sistemele, oamenii şi echipamentul implicat în căutări funcţionează bine. Acest lucru ne arată că, dacă sunt rămăşiţe în zonă, noi le vom descoperi“, a declarat Peter Foley, directorul ATSB.
 
Imaginile de pe fundul oceanului arată o amestecătură de obiecte mari şi mici, unele chiar şi de şase metri lungime, printre care şi o ancoră şi bucăţi de cărbune. Anterior nu se ştia de această epavă şi încă nu a fost identificată de arheologii marini.
 
Deocamdată nu s-a descoperit nimic în legătură cu zborul pierdut, doar un prosop de hârtie ce aparţinea Malaysia Airlines a ajuns la mal, pe coasta de vest a Australiei, mai devreme în acest an.
 
Guvernul australian a promis că va contribui cu 63,4 milioane de dolari pentru a mări aria căutărilor la 120.000 de kilometri pătraţi, dezminţind astfel teoriile potrivit cărora avionul s-ar afla în altă parte.
 
Avionul care asigura cursa MH370 a dispărut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, devenind unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei. Anchetatorii consideră că avionul, care avea la bord 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului, a deviat mii de kilometri de la rută, înainte de a se prăbuşi în ocean, în largul Australiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: