Numărul persoanelor ucise în atacurile din Sri Lanka, revizuit în scădere. Autorităţile au dificultăţi cu identificarea victimelor

Numărul persoanelor ucise în atacurile din Sri Lanka,
revizuit în scădere. Autorităţile au dificultăţi cu identificarea victimelor

Funeralii victime Sri Lanka FOTO Twitter

Sri Lanka a revizuit în scădere bilanţul persoanelor decedate în urma atacurilor de duminică, Ministerul Sănătăţii transmiţând că este vorba despre 253 de victime, potrivit BBC.

Iniţial, autorităţile au transmis că este vorba despre 350 de morţi. Greşeala este pusă pe seama unei erori de calcul şi a dificultăţii de a recunoaşte victimele. 

Sute de oameni au murit şi mulţi alţii au fost răniţi, după ce hoteluri şi biserici din Colombo, Negombo şi Batticaloa au fost vizate de atentatori sinucigaşi. Cei mai mulţi dintre cei ucişi sunt srilankezi, însă printre victime se numără şi mulţi străini.

Nouă kamikaze, între care o femeie, au fost implicaţi în atentatele comise de Paştele catolic în trei biserici şi trei hoteluri de lux din Sri Lanka, potrivit Guvernului local.

Autorităţile locale atribuie aceste atentate, care sunt cele mai sângeroase de la 11 septembrie 2001 încoace, unei „facţiuni disidente“ din mişcarea islamistă National Thowheeth Jamaath.

Autorităţile au arestat 59 de persoane în legătură cu aceste acte sângeroase prezentate drept un „atac coordonat“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: