Număr record de îmbolnăviri cu COVID-19 în India, într-o singură zi. Avertismentul autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

India a raportat sâmbătă o creştere record a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, 7.964 de persoane fiind infectate cu coronavirus, trezind temeri că restricţiile vor fi prelungite după 31 mai, relatează Reuters, citat de HotNews.

Într-o scrisoare deschisă publicată cu ocazia împlinirii unui an de la inaugurarea celui de-al doilea mandat, premierul Narendra Modi a făcut un apel la populaţia de 1,3 de miliarde de locuitori să urmeze regulile impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

Prim-ministrul a anunţat că urmează o „bătălie lungă” împotriva noului coronavirus care cauzează boala COVID-19.

„Ţara noastră este asediată de probleme având o populaţie numeroasă şi resurse limitate”, a afirmat Modi, adăugând că muncitorii „s-au confruntat cu suferinţe imense” din cauza restricţiilor.

Potrivit unui oficial al Ministerului de Interne, Guvernul ar putea extinde carantina după 31 mai.

India a înregistrat, în total, 173.763 de infecţii cu noul coronavirus, bilanţul deceselor ajungând la 4.971, fiind a noua cea mai afectată ţară la nivel mondial, potrivit numărătorii Reuters.

Deşi numărul deceselor rămâne scăzut raportat la populaţia totală comparativ cu ţările puternic afectate de COVID-19, experţii avertizează că vârful pandemiei nu a fost încă atins ca urmare a numărului în creştere de noi infecţii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite