Nord-coreenii îşi alimentează cu combustibil racheta pe care urmează să o plaseze pe orbită în zilele următoare

Nord-coreenii îşi alimentează cu combustibil racheta pe care urmează să o plaseze pe orbită în zilele următoare

Foto: Arhivă

Alimentarea cu carburant a rachetei nord-coreene care urmează să plaseze pe orbită un satelit între 12 şi 16 aprilie este în curs, a anunţat miercuri un reprezentant al Comitetului pentru tehnologie spaţială.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Injectăm carburantul în momentul în care vorbim. Acest lucru a început", a declarat Paek Chang-Ho, directorul Centrului de control al sateliţilor, la periferia Phenianului.

Un grup de zeci de jurnalişti străini a fost autorizat pentru prima dată să viziteze acest centru păzit de armată, într-o operaţiune de transparenţă menită, potrivit Phenianului, să dovedească faptul că este vorba despre o lansare civilă şi nu de un tir de rachetă.

Statele Unite şi aliaţii lor sud-coreeni şi japonezi acuză Coreea de Nord că pregăteşte de fapt un test de rachetă balistică.

Umplerea rezervoarelor rachetei "va fi încheiată într-un viitor apropiat", a declarat Paek.

El a confirmat că satelitul de observare a Pământului Kwangmyongsong-3 (Steaua strălucitoare) a fost deja instalat marţi la cel de-al treilea şi ultimul etaj al rachetei Unha-3. Data lansării "va fi decisă de superiorii mei", a precizat el.

Satelitul trebuie plasat pe orbită la o altitudine de 500 de kilometri. Paralelipipedul de 100 de kilograme, cu cinci antene şi cu panouri solare menite să îl alimenteze cu electricitate, va fi dotat cu o cameră de rezoluţie la sol de 100 de metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările