Noi detalii despre accidentul aviatic din China. Cineva ar fi prăbuşit intenţionat avionul în care au murit 132 de persoane

Noi detalii despre accidentul aviatic din China. Cineva ar fi prăbuşit intenţionat avionul în care au murit 132 de persoane

FOTO Profimedia

Datele de zbor găsite într-o cutie neagră recuperată din avionul China Eastern Airlines care s-a prăbuşit în martie şi a dus la decesul a 132 de oameni arată că cineva ar fi produs intenţionat accidentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un oficial de la compania aeriană Western a declarat pentru Reuters că atenţia este pe acţiunile echipajului după ce investigaţia preliminară nu a găsit niciun indiciu privind o defecţiune tehnică.

Boeing, producătorul avionului, nu a făcut declaraţii pe acest subiect şi a redirecţionat întrebările către autorităţile chineze. De asemenea, nici Comisia Naţională pentru Siguranţa în Transporturi din SUA nu a fost disponibilă să comenteze la ora publicării informaţiilor de către Reuters.

În martie, un avion Boeing 737 care transporta 132 de persoane s-a prăbuşit în sudul Chinei. La bordul navei se aflau 123 de pasageri şi 9 membri ai echipajului. Avionul a intrat subit în picaj de la altitudiena de croazieră. 

Este cel mai devastator accident aviatic din China continentală în ultimii 28 de ani.

La mijlocul lunii aprilie, China Eastern a reluat folosirea avioanelor 737-800. Într-un rezumat al raportului preliminar efectuat luna trecută privind prăbuşirea, autorităţile chineze nu au indicat vreo recomandare tehnică pentru 737-800, care a fost folosit din 1997 cu un istoric al siguranţei puternic, potrivit experţilor, relatează  Wall Street Journal.

Pe 10 mai, Jennifer Homendy, preşedintele Comisiei naţionale americane, a anunţat într0un interviu că anchetatorii din SUA şi reprezentanţii companiei Boeing au călătorit în China ca să ajute în cazul anchetei. 

Aceasta a precizat că investigaţia până la acea dată nu găsise vreo problemă de siguranţă care ar necesita acţiuni urgente.
 
Homendy a declarat că dacă comisia are vreo îngrijorare privind siguranţa, va „emite recomandări de siguranţă urgente”.
 
Acţiunile Boeing erau în creştere cu 5,9% în tranzacţiile din această după-amiază.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările