Nepalezii care refuză carantina impusă sunt arestaţi cu un „cleşte de oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE / Narendra Shrestha
FOTO EPA-EFE / Narendra Shrestha

Nepalul a început marţi, 24 martie, o săptămână de carantină impusă pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Cei care nu respectă interdicţia sunt reţinuţi într-un mod original, cu un cleşte de metal, care-i ţine la distanţă de poliţişti.

GALERIE FOTO

Decizia guvernului de a instaura carantina la domiciliu a venit la câteva ore după ce Nepalul a confirmat cel de-al doilea caz de coronavirus. E vorba de un student nepalez de 19 ani, care a ajuns în Kathmandu din Franţa, prin Qatar, pe 17 martie. În prezent, este izolat la un spital.

Cetăţenii au voie să plece de acasă pentru achiziţionarea de medicamente şi produse alimentare. Toate serviciile neesenţiale şi producţia de bunuri au fost sistate.

Şcolile, birourile şi pieţele au fost închise şi străzile arătau goale în capitala Kathmandu. Încălcările aduc amenzi şi arestări, dar cel mai bizar lucru e unealta cu care sunt reţinuţi şi urcaţi în camioane nepalezii. Un cleşte de metal cu un braţ lung de aproape 2 m.

image

Luni, 23 martie, Nepal şi-a sigilat graniţele terestre cu India şi China timp de o săptămână pentru tot traficul, cu excepţia camioanelor de marfă. Toate zborurile internaţionale au fost deja suspendate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite