Moscova salută anunţul nord-coreenilor privind suspendarea testelor nucleare, „o etapă importantă către o relaxare a tensiunilor în Peninsula Coreeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un, liderul nord-coreean Foto: AFP
Kim Jong-un, liderul nord-coreean Foto: AFP

Autorităţile de la Moscova salută anunţul nord-coreenilor cu privire la suspendarea testelor nucleare şi au invitat Coreea de Sud şi SUA, printr-un comunicat dat publicităţii de Ministerul rus de Externe, să ia măsuri pentru reducerea tensiunilor în regiune, relatează AFP.

“Salutăm declaraţia cu privire la suspendarea testelor nucleare în Coreea de Nord. Considerăm această decizie o etapă importantă către o viitoare relaxare a tensiunilor în Peninsula Coreeană. Facem apel la SUA şi Coreea de Sud să ia măsuri reciproce adecvate pentru micşorarea activităţii militare în regiune şi pentru a se ajunge la înţelegeri acceptabile la următoarele reuniuni între reprezentanţii celor două Corei şi cele între Coreea de Nord şi SUA”, se menţionează în comunicat.

Coreea de Nord a anunţat că suspendă, începând de sâmbătă, toate testele nucleare şi cu rachete şi că va închide un centru nuclear din nordul ţării.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite