Mobilizare în China pentru a opri o turmă de elefanţi care a plecat misterios dintr-o rezervaţie. Localnicii au creat un zid de camioane

Mobilizare în China pentru a opri o turmă de elefanţi care a plecat misterios dintr-o rezervaţie. Localnicii au creat un zid de camioane

Gospodăriile din sud-vestul Chinei folosesc camioane pentru a bloca înaintarea unei turme de elefanţi FOTO Twitter

China a creat un zid de camioane în calea unei turme de elefanţi care în aprilie a părăsit o rezervaţie din Xishuangbanna, o regiune situată la graniţa dintre Laos şi Myanmar, şi a parcurs 500 de kilometri de atunci provocând pagube în gospodării. Motivul migraţiei neobişnuite nu este cunoscut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, postul public de televiziune CCTV a difuzat imagini cu un convoi de camioane staţionate de-a lungul unui mic drum de ţară în încercarea de a ţine la distanţă turma de zonele dens populate, scrie Agerpres.
 
''Suntem aici pentru a-i bloca pe elefanţi. Voi rămâne aici atât timp cât va fi nevoie”, a declarat pentru CCTV unul dintre şoferii acestor autovehicule, precizând că a acţionat la solicitarea autorităţilor. Acesta a staţionat la periferia metropolei Kunming, cu o populaţie de peste opt milioane de locuitori.
 
De asemenea, autorităţile au mobilizat mii de persoane pentru a monitoriza deplasarea turmei cu ajutorul dronelor şi camerelor cu infraroşu.
 
Imaginile difuzate în weekend prezentau elefanţii care se plimbau pe străzile unui sat, lăsând în urmă copaci doborâţi şi uşi de garaj deteriorate.
 
''M-am speriat”, a declarat o localnică pentru CCTV, povestind că a întâlnit un elefant ''de aproximativ trei metri înălţime”.
 
''Un pui de elefant s-a lovit chiar de zidul nostru, înainte de a fugi'', a explicat femeia în vârstă, al cărei nume nu a fost dezvăluit.
 
 
Elefanţii s-au îndepărtat de rezervaţia naturală Xishuangbanna din provincia Yunnan în care au trăit până în aprilie. Autorităţile au monitorizat călătoria lor şi încearcă să împiedice animalele să intre în zone locuite.
 
Săptămâna trecută, autorităţile din Yunnan au declarat că turma se afla la 20 km de capitala provinciei Kunming, unde locuiesc milioane de oameni.
 
De la jumătatea lunii aprilie, elefanţii au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi, provocând pierderi estimate la 6,8 milioane de yuani (1,07 milioane de dolari), a relatat CCTV.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările