Militanţii kurzi au ucis un oficial AKP în sud-estul teritoriului turc

Militanţii kurzi au ucis un oficial AKP în sud-estul teritoriului turc

Forţele de securitate turce susţin că militanţii kurzi au ucis sâmbătă un oficial al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) în provincia sud-estică Sirnak, după ce l-au răpit cu o zi înainte într-un punct de securitate de pe o autostradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Politicianul ucis a fost identificat drept Naci Adiyaman, liderul organizaţiei de tineret a AKP din districtul Beytussebap. Cadavrul acestuia a fost descoperit la circa un kilometru distanţă de punctul de securitate de unde a fost răpit cu o zi înainte, împreună cu fratele său Fikret Adiyaman.

De asemenea, militanţii kurzi au incendiat autovehiculul celor doi fraţi într-o zonă montană.

Operaţiunea autorităţilor turce de recuperare a fratelui dispărut este încă în desfăşurare.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak.

Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările