Mihail Gorbaciov, candidat în Indonezia. Povestea tânărului politician pe care părinţii l-au numit după un articol din ziar

Mihail Gorbaciov, candidat în Indonezia. Povestea tânărului politician pe care părinţii l-au numit după un articol din ziar

Mihail Gorbaciov este candidat la alegerile parlamentare din Indonezia, care au loc săptămâna viitoare, numele său fiind considerat un avantaj în faţa altor politicieni.

Dom Mihail Gorbaciov, numele său complet, este un tânăr indonezian de 32 de ani, care candidează pentru un post de parlamentar, scrie Le Figaro.
 
Gorbaciov este specialist de mediu şi s-a născut în 1986, într-un moment când tizul său era lider Perestroika, politica de reforme destinată modernizării URSS, care nu a putut însă împiedica dezintegrarea blocului sovietic. 
Sursa: AFP PHOTO / MIKHAIL GORBACHEV DOM CAMPAIGN TEAM
Dar indonezianul Gorbaciov îşi datorează numele întâmplării.
 
„Părinţii mei erau siguri că vor avea o fiică, aşa că au intrat în panică când m-am născut pentru că nu aveau nici un nume pregătit pentru un băiat“, a spus tânărul care trăieşte în Jakarta. 
 
El nu a avut nume timp de o săptămână, apoi părinţii lui au fost inspiraţi de numele lui Gorbaciov văzut într-un ziar.
 
"Tatăl meu a crezut că este un nume grozav şi, fiind un lider puternic în Uniunea Sovietică, au crezut că îmi va aduce noroc", a spus el.
 
Mihail Gorbaciov admite că în anii adolescenţei numele său i-a creat probleme şi că a preferat porecla "Gorba". Iar după ce a remarcat că nu este prea folositor ca apărător al mediului, a considerat că numele său ar putea fi un avantaj pe scena politică.
 
"Mi-am dat seama că trebuie să intru în politică pentru a-mi vedea ideile puse în practică". Şi "în aceste zile cred că numele meu este un avantaj (...) oamenii nu îmi vor uita numele chiar dacă îmi pot uita chipul", a declarat Gorbaciov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările