Mesajul preşedintelui chinez pentru Kim Jong-un la aniversarea a 75 de ani de la fondarea Partidului Comunist

Mesajul preşedintelui chinez pentru Kim Jong-un la aniversarea a 75 de ani de la fondarea Partidului Comunist

Kim Jong- un şi Xi Jinping

Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor, preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis lui Kim Jong-un că intenţionează să adâncească relaţiile cu Phenianul, a relatat media de stat nord-coreeană sâmbătă, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne propunem să avem succes în apărarea, consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor dintre China şi Coreea alături de camarazii coreeni şi să propulsăm o dezvoltare durabilă şi stabilă a cauzei socialiste a celor două ţări”, potrivit agenţiei de ştiri KCNA, care a citat din scrisoarea preşedintelui chinez.
 
La 75 de ani de existenţă a Partidului Muncitoresc, Coreea de Nord ar fi organizat o paradă militară la primele orele ale dimineţii, potrivit armatei sud-coreene. Oficiali sud-coreeni au transmis că au remarcat semne că o paradă cu echipament şi personal militar de anvergură a avut loc în capitala Phenian, dar nu au oferit detalii. 
„Coreea de Sud şi serviciile americane monitorizează îndeaproape evenimentele”, se arată în comunicatul armatei sud-coreene.
 
Xi a mai scris că este „foarte mulţumit” de realizările Coreei de Nord din ultimii ani în privinţa interacţiunilor cu alte ţări în ciuda dificultăţilor şi provocărilor, a relatat KNCA.
 
După mai mulţi ani de relaţii reci în care China s-a alăturat SUA şi altor ţări în impunerea de sancţiuni Coreei de Nord din cauza programului său nuclear, Xi şi Kim s-au întâlnit de cinci ori în 2018 şi 2019.
 
Coreea de Nord, care nu a raportat oficial cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, a impus măsuri stricte pentru a preveni pătrunderea virusului în ţară care i-au afectat şi mai puternic economia bazată în mare măsură pe comerţul cu China.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările