Medicii cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Situaţia epidemiologică în Japonia

Medicii cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Situaţia epidemiologică în Japonia

FOTO Shutterstock

Medicii japonezi cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, printr-o scrisoare adresată autorităţilor deoarece ţara a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, iar sistemul medical este suprasolicitat.

Cele aproximativ 6.000 de cadre medicale care fac parte din Asociaţia Medicilor din Tokyo spun că unităţile medicale nu mai au locuri, care oricum au fost suplimentate pe fondul creşterii numărului de pacienţi care cer ajutor specializat. În acest sens, medicii au decis să ceară public autorităţilor locale să intervină şi să convingă Comitetul Olimpic Internaţional să anuleze desfăşurarea Jocurilor şi anul acesta, conform Digi24. 

„Cerem cu tărie ca autorităţile să convingă CIO (Comitetul Olimpic Internaţional) că organizarea olimpiadei este dificilă şi să obţină decizia de anulare a Jocurilor", a declarat asociaţia într-o scrisoare deschisă din 14 mai, adresată primului ministru Yoshihide Suga.

Totuşi, primul ministru Suga spune că Japonia poate găzdui Jocurile Olimpice în siguranţă, atât timp cât se vor respecta măsurile adecvate de izolare a COVID-19.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările