FOTO Măsuri drastice în China împotriva virusului fatal: carantină pe un perimetru locuit de 40 de milioane de persoane şi spital construit în 6 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un spital cu o mie de paturi va fi construit în zece zile în provincia Wuhan din China FOTO EPA-EFE
Un spital cu o mie de paturi va fi construit în zece zile în provincia Wuhan din China FOTO EPA-EFE

Autorităţile chineze au luat noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului 2019-nCoV şi, vineri, în ajunul Anului Nou, a decis închiderea templelor, a Oraşului Interzis şi a unei părţi din Marele Zid.

GALERIE FOTO

Numărul celor infectaţi cu acest coronavirus depăşeşte 890 (în 29 de provincii ale ţării), iar cel al deceselor înregistrate este de 26.

Transportul public a fost suspendat în 13 oraşe, de asemenea, ca măsură de încetinire a răspândirii virusului care se transmite de la om la om. Au fost anulate manifestări ce urmau să aibă loc de Anul Nou, au fost închise muzee, biblioteci, teatre şi anulate premiere cinematografice.

Carantina parţială, ce implică restricţii de mobilitate, afectează aproximativ 40 de milioane de oameni.

În zilele din preajma Anului Nou, Anul Şobolanului, autorităţile se tem că numărul celor infectaţi va creşte, având în vedere că sute de milioane de oameni călătoresc în ţară şi peste hotare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, după întâlnirea de joi de la Geneva, a doua de săptămâna aceasta, că este vorba despre o urgenţă pentru China şi că este „prea devreme” să declare urgenţă globală de sănătate.

Oficiali de la Ministerul Sănătăţii din Vietnam discută cu un pacient depistat pozitiv în spitalul din oraşul Ho Chi Minh. FOTO EPA-EFE Cho Ray

Decesele au fost înregistrate în China, 24 în provincia Hubei (a cărei capitală este Wuhan, oraşul în care a fost iniţial depistat coronavirsului) şi 2 în afara acesteia, însă cazuri de infectare au fost depistate în Tailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Statele Unite şi Hong Kong. Şase cazuri suspecte au fost analizate joi în Marea Britanie.

Spitalele din Wuhan au fost luate cu asalt de oameni în ultima săptămână. Unii au spus că au fost întorşi din drum pentru că nu puteau fi consultaţi din cauza numărului mare de persoane aflate în unităţi.

Autorităţile plănuiesc construirea în doar şase zile a unei unitaţi sanitare în Wuhan pentru a trata pacienţii infectaţi, a transmis presa locală.

Un spital cu 1000 de patturi va fi construit in 10 zile în provincia Wuhan din China. FOTO EPA-EFE

Construcţia spitalului cu 1.000 de paturi a început joi noapte, pe locul unde ar fi trebuit ridicat un complex pentru muncitorii din oraş. Instituţia, care ar urma să fie deschisă săptămâna viitoare este similară celei ridicate în Beijing în 2003, când a avut loc epidemia SARS (sindromul respirator sever acut), care a ucis aproximativ 800 de oameni şi a afectat locuritori din aproximativ 30 de ţări.

În timpul acelei crizei, 7.000 de muncitori au construit în Beijing spitalul Xiaotangshan într-o săptămână. În decurs de două luni, aici au fost trataţi 1/7 din pacienţii infectaţi din China.

Noul coronavirus a fost descoperit în decembrie în oraşul chinez Wuhan, capitala provinciei Hubei, şi face parte din aceeaşi familie de virusuri ca cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), au spus la începutul anului cercetătorii chinezi.

Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat până acum la om. Cercetătorii cred că provine de la animalele infectate (şerpi şi lilieci, în special) şi de la fructele de mare prin piaţa din Wuhan.

Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite