Lovituri de baston pentru cei care nu respectă distanţarea socială în Filipine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mall-urile s-au deschis înainte de Craciun
Mall-urile s-au deschis înainte de Craciun

Poliţiştii din Filipine au găsit o metodă considerată eficientă pentru menţinerea distanţării sociale în timpul pandemiei: loviturile de baston. Ţara este pe locul al doilea în Asia de Sud-Est în ceea ce priveşte numărul de cazuri de Covid-19, după Indonezia.

Măsura a fost luată după ce filipinezii au luat cu asalt mall-urile şi magazinele pentru a se pregăti cum se cuvine de sărbătorile de iarnă, potrivit Agerpres. 

În Filipine sezonul sărbătorilor de iarnă începe din septembrie, iar mall-urile şi centrele comerciale au fost luate cu asalt de un număr mare de oameni în pofida pandemiei de COVID-19.

Comandantul grupului de lucru pentru coronavirus a explicat într-o conferinţă de presă că poliţia şi soldaţii vor patrula în zonele publice din capitala Manila, care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, şi vor avea asupra lor bastoane de ratan de 1 metru lungime pentru a măsura distanţa între persoane.

"Pot fi folosite pentru a-i lovi pe cei îndărătnici", a declarat generalul de poliţie, Cesar Binag. Poliţiştii vor patrula în zonele cu trafic intens, precum staţiile mijloacelor de transport în comun şi pieţele publice.

Organizaţiile pentru drepturile omului care au criticat abordarea militaristă a guvenului în ceea ce priveşte pandemia. Autorităţile filipineze au reţinut, avertizat şi amendat în jur de 700.000 de persoane începând din martie pentru încălcarea unor măsuri precum ignorarea distanţării fizice şi nepurtarea măştii, conform datelor oferite de poliţie. 

Filipine are 436.000 de infectări şi circa 8.500 de decese asociate Covid-19. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite