Locuitorilor din Punjab le vor fi blocate telefoanele dacă nu se vaccinează anti-COVID. Vaccinarea, obligatorie pentru toţi angajaţii din Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul pakistanez Imran Khan s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc Sinopharm
Premierul pakistanez Imran Khan s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc Sinopharm

Reprezentanţii guvernului într-o provincie din Pakistan au anunţat vineri că vor bloca telefoanele mobile ale persoanelor care refuză să se vaccineze anti-Covid, notează „Yahoo News”.

Această măsură vine după ce provincia Sindh a declarat că funcţionarii publici care refuză să fie vaccinaţi nu vor fi plătiţi începând din iulie.

Un al treilea val de infectări pare să îşi încetinească ritmul în Pakistan după trei săptămâni de restricţii, iar în Punjab – provincia cu populaţia cea mai mare din ţară, cererea de vaccinuri a început să scadă.

”La început, aceasta a fost doar o propunere, dar oamenii au ezitat foarte mult să se vaccineze, astfel încât decizia a fost luată", a declarat Hammad Raza, purtător de cuvânt al departamentului de sănătate din Punjab.

Acesta a spus că agenţia de telecomunicaţii de stat va decide cum să pună în aplicare măsura.

La nivel naţional, ritmul de vaccinare a crescut în ultimele săptămâni, cu peste 200.000 de doze administrate în cele mai multe zile, dar e doar o fracţiune comparativ cu populaţia de 220 de milioane.

Până acum au fost administrate aproape 10,5 milioane de doze, China furnizând majoritatea vaccinurilor.

Statistica arată, de asemenea, că aproximativ 300.000 dintre cei care au primit prima doză de vaccin anti-Covid nu au revenit pentru rapel.

Pakistanul a luat miercuri decizia ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public şi din cel privat, făcând astfel un pas înainte către inocularea a 70 de milioane de rezidenţi până la sfârşitul acestui an, informează DPA.

Decizia a fost luată de Centrul Naţional de Comandă şi Operaţiuni (NCOC), care coordonează activităţile de combatere a pandemiei de COVID-19 în Pakistan.

"Toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 30 iunie", a anunţat NCOC, fără să precizeze însă termenul limită impus angajaţilor din sectorul privat.

Miercuri, Pakistanul a depăşit pragul de 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 administrate pe teritoriul său, a anunţat Asad Umar, ministru în guvernul pakistanez şi director al NCOC.

"Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom fi mai protejaţi", a declarat oficialul pakistanez în timpul unei ceremonii organizate la Islamabad.

Pakistanul, o ţară cu o populaţie de 220 de milioane de locuitori, şi-a lansat campania naţională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 în luna februarie şi s-a confruntat iniţial cu anumite probleme cauzate de ezitarea populaţiei şi de întreruperi ale aprovizionării cu vaccinuri, însă a depăşit acele obstacole şi a demarat luna trecută campania de vaccinare în masă.

Aproximativ 300.000 de persoane din Pakistan se programează în fiecare zi la vaccinare, a precizat Asad Umar.

Tendinţa recentă de scădere a numărului de cazuri noi le-a încurajat pe autorităţile centrale să anuleze anumite restricţii antiepidemice, permiţând revenirea tuturor angajaţilor în birouri şi ridicând o interdicţie impusă timp de două zile pe săptămână în ceea ce priveşte transportul public între provinciile ţării.

În total, în această ţară au fost raportate 936.131 de cazuri şi 21.453 de decese asociate maladiei COVID-19. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite