Liderul nord-coreean Kim Jong-un, vizită de trei zile în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns, luni, în China, pentru o vizită de trei zile, la invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping, potrivit agenţiei de presă Xinhua, citată de The Guardian.

Vizita lui Kim, despre care presa de stat a relatat că va dura trei zile, este a patra întâlnire cu Xi şi vine în contextul unor informaţii care spun că există negocieri avansate pentru un al doilea summit între liderul de la Phenian şi preşedintele american Donald Trump.

Potrivit oficialilor sud-coreeni, Kim Jong-un împlineşte 35 de ani pe 8 ianuarie.

Înainte ca informaţia vizitei să fie confirmată, agenţia sud-coreeană Yonhap a precizat că un tren nord-coreean care era posibil să transporte un oficial „de nivel înalt” a trecut graniţa în China, făcând referire la o sursă nespecificată.

Sursa a declarat pentru Yonhap că nu a fost confirmată identitatea oficialului, însă zeci de vehicule de securitate şi oficiali au blocat străzile din jurul gării din oraşul chinez de graniţă Dandong la trecerea trenului. 

Anul trecut Kim a călătorit în China de trei ori pentru a se întâlni cu Xi, înainte şi după ce liderul chinez a participat la summit-uri cu preşedintele american Donald trump şi omologul său sud-coreean, Moon Jae-in.

Mai devreme luni, ziarul sud-coreean Munhwa Ilbo a informat că oficialii americani au discutat cu cei nord-coreeni la Hanoi despre programul unui al doilea summit între Trump şi Kim Jong-un, care ar putea fi găzduit în capitala vietnameză.

Vietnamul are relaţii diplomatice atât cu SUA, cât şi cu Coreea de Nord, care are un birou diplomatic în Vietnam.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite