Liderul nord-coreean Kim Jong Un susţine că lupta contra Covid-19 a fost un „succes strălucit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong Un                                                                                  FOTO: Arhivă
Kim Jong Un                                                                                  FOTO: Arhivă

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a arătat mulţumit de "succesul strălucit" obţinut de ţara sa în lupta contra Covid-19 dar a avertizat că ridicarea grăbită a măsurilor ar putea determina o criză "inimaginabilă", a transmis vineri agenţia oficială KCNA, citată de AFP.

Kim Jong Un s-a exprimat în timpul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, consacrată joi impactului virusului, în timp ce ţara şi-a închis graniţele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.                 

"Am prevenit minuţios pătrunderea acestui virus malign" şi "am menţinut o situaţie anti-epidemică stabilă în ciuda crizei sanitare mondiale", a declarat el, potrivit agenţiei. 

Este vorba despre "un succes strălucit obţinut datorită managementului de prevenire al Comitetului central al partidului şi a unui spirit de voluntariat de care au dat dovadă toţi cei care, la unison, respectă ordinele Comitetului central de partid", a afirmat el.

Totuşi, naţiunea trebuie să "rămână în alertă maximă, în special având în vedere noile focare apărute în "ţările vecine”, a avertizat el.    

"El a repetat de mai multe ori că o ridicare grăbită a măsurilor anti-epidemice ar determina o criză inimaginabilă şi ireparabilă", notează KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de Covid-19, o versiune pe care experţii nu o cred în condiţiile în care virusul apărut în China vecină s-a răspândit pe toate continentele. 

Coreea de Nord a luat totuşi măsuri drastice, ănchizând frontierele şi impunând o izolare pentru mii de persoane. 

Un expert al ONU a avertizat luna trecută cu privire la creşterea insecurităţii alimentare ca urmare a închiderii frontierelor.

Mai mult de 40% din populţie a fost deja considerată nesigură în privinţa hranei înainte de criza de coronavirus, cu numeroase cazuri de malnutriţie.

Citeşte şi:

Tragedie în Myanmar. Cel puţin 113 morţi în urma unei alunecări de teren la o mină de jad

De ce este Uncle Ben's un logo rasist. Explicaţiile din spatele cutremurului care a cuprins brandurile din SUA

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite