Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a invitat pe preşedintele american Donald Trump să facă o vizită la Phenian, printr-o scrisoare din luna august

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a invitat pe preşedintele american Donald Trump să facă o vizită la Phenian, printr-o scrisoare din luna august

Kim Jong Un. FOTO AFP

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a invitat pe preşedintele american Donald Trump să facă o vizită la Phenian, printr-o scrisoare trimisă în luna august, pe fondul stagnării discuţiilor referitoare la denuclearizate, au declarat surse diplomatice, citate de o publicaţie sud-coreeană, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În scrisoarea trimisă în a treia săptămână din august, Kim a vorbit despre ”disponibilitatea sa ” pentru un al treilea summit cu Trump şi l-a invitat pe acesta să efectueze o vizită la Phenian, a relatat publicaţia Joongang Ilbo.

Pe 9 august, Trump a declarat că a primit ”o scrisoare foarte frumoasă” din partea lui Kim. Oficialii americani nu au spus însă nimic despre o a doua scrisoare în august.

Trump şi Kim s-au întâlnit de trei ori începând din luna iunie a anului trecut, pentru a discuta căile de rezolvare a crizei legate de programele de rachete şi nucleare ale Coreii de Nord, dar nu au avut loc progrese substanţiale.

Primele două întâlniri au fost summituri oficiale, dintre care al doilea, care a avut loc în februarie, în Vietnam, a fost întrerupt după ce nu au reuşit să reducă diferendele dintre solicitările SUA pentru denuclearizarea Coreii de Nord şi solicitarea nord-coreeană de relaxare a sancţiunilor.

Cea de-a treia întâlnire a avut loc pe 30 iunie, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, la care s-a decis reluarea discuţiilor de lucru, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

De la întâlnirea din iunie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune.

Casa Albă şi misiunea Coreii de Nord la Naţiunile Unite nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.Body

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: