Leacul miraculos anti-COVID-19 al „sfântului” din Sri Lanka s-a dovedit a fi ineficient. Un ministru a băut poţiunea şi s-a infectat, totuşi, cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dhamikka Bandara prezentându-şi leacul minune împotriva COVID-19 Captură YouTube
Dhamikka Bandara prezentându-şi leacul minune împotriva COVID-19 Captură YouTube

Mitul din jurul unui leac miraculos al unui om sfânt din Sri Lanka care ar fi trebuit să prevină infectarea cu noul coronavirus s-a destrămat după ce un ministru a băut poţiunea şi, cu toate acestea, s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Mii de oameni din Sri Lanka au sfidat luna trecută restricţiile şi s-au înghesuit să obţină siropul anti-coronavirus fabricat de Dhammika Bandara. Printre cei care s-au grăbit să ia leacul miraculos s-a numărat şi ministrul Piyal Nishantha de Silva, responsabil de femei şi copii. Acesta  a băut poţiunea în faţa cetăţenilor, convins că va deveni imun la boală. Cu toate acestea, câteva săptămâni mai târziu, ministrul a fost testat pozitiv pentru coronavirusul SARS-CoV-2 şi a fost dus de urgenţă la spital, relatează The Guardian, potrivit digi24.ro.

Mai mult, membrii familiei unui alt politician au fost de asemenea infectaţi în ciuda faptului că au luat siropul pregătit de Bandara.

De-a lungul ultimelor luni, mass-media pro-guvernamentală din Sri Lanka a oferit constant publicitate pentru Dhammika Bandara, prezetându-l ca pe un sfânt care a obţinut formula miraculoasă anti-COVID de la Kali, zeiţa hindusă a morţii şi a distrugerii răului. Singurele ingrediente ale poţiunii pe care Bandara le-a recunoscut au fost mierea şi scorţişoara, notează sursa citată.

După cele întâmplate, Guvernul Sri Lankăi s-a distanţat de Bandara.

Sri Lanka a declarat oficiat peste 54.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 270 fatale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite