Kim Jong-un vizitează un oraş în construcţie, la peste o lună de la ultima apariţie în public

Kim Jong-un vizitează un oraş în construcţie, la peste o lună de la ultima apariţie în public

FOTO KCNA

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a vizitat un oraş în construcţie care se află în apropierea graniţei cu China şi un munte sacru venerat de familia sa, a transmis marţi presa naţională. Aceasta este prima apariţie publică după mai mult de o lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul alpin din nordul Coreei de Nord, Samjiyon, este un centru economic masiv, numit şi „utopia socialistă”. El este dotat cu apartamente noi, hoteluri de lux, o staţiune de schi şi mai multe facilităţi comerciale, medicale şi culturale.

Oraşul care este în curs de dezvoltare se află în apropierea Muntelui Paektu, locaţie „sfântă” pentru familia lui Kim Jong Un. Locaţia este considerată de agenţia de stat de ştiri KCNA, „simbolul civilizaţiei moderne”.

Publicaţia a scris că ultima călătorie a liderului nord-coreean a fost făcută pentru a inspecta ultima fază de construcţie, care ar trebui să se termine până la sfârşitul anului. Procesul de construcţie a fost întârziat din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Yahoo News.

KCNA nu a transmis data exactă în care Kim Jong Un a ieşit în public, dar conform unor date privind activitatea sa, liderul nu a fost văzut timp de 35 de zile, fiind cea mai lungă absenţă a sa din anul 2014.

Absenţa sa din activităţile publice stârneşte adesea speculaţii cu privire la starea de sănătate pe care o are.

Liderul nord-coreean a spus despre construirea noului oraş că va stimula creşterea economică pentru alte regiuni.

Oraşul este una dintre cele mai mari iniţiative pe care Phenianul le-a lansat ca parte a impulsului conducătorului pentru o economie „autonomă", în timp ce ţara se confruntă cu sancţiuni internaţionale din cauza programelor sale nucleare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările