Kim Jong-un s-a supărat pe meteorologii nord-coreeni din cauza previziunilor incorecte

Kim Jong-un s-a supărat pe meteorologii nord-coreeni din cauza previziunilor incorecte

Kim Jong-un,  în vizită la institutul meteorologic nord-coreean. FOTO AFP/Getty Images

În ciuda obiceiului său de a aplica pedepse dure şi de a ordona execuţii halucinante, uneori ale unor familii întregi, liderul nord-coreean Kim Jong-un este cunoscut pentru buna sa dispoziţie pe care o afişează în timpul vizitelor oficiale. Însă în una dintre ultimele sale apariţii publice a surprins lansând critici dure la adresa institutului naţional de meteorologie, fiind supărat că specialiştii nu oferă predicţii corecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Au existat numeroase predicţii incorecte, observaţia meteorologică neavând bază ştiinţifică şi modernă”, a declarat Kim. El a îndemnat cu fermitate institutului nord-coreean să-şi îmbunătăţească munca şi echipamentul, a transmis agenţia de stat KCNA.

Previziunile corect sunt necesare pentru a proteja „vieţile şi bunurile” oamenilor de către dezastrele cauzate de „fenomene climatice anormale”, a adăugat liderul suprem nord-coreean.

Subliniind că munca institutului meteorologic este „foarte importantă, care afectează în mod direct ansamblul activităţilor economice”, Kim Jong-un nu a omis necesitatea unui „echipament modern”, a transmis KCNA.

Însă este larg cunoscut faptul că statul nord-coreean suferă de decenii întregi de foamete şi lipsuri de bucuri esenţiale, fiind dependent de ajutorul Chinei şi al Coreei de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările