Kim Jong-un, „reales” la conducerea Coreei de Nord

Kim Jong-un, „reales” la conducerea Coreei de Nord

Kim Jong-un şi soţia sa. FOTO Reuters

Kim Jong-un a fost „reales” la conducerea Coreei de Nord, ţară unde alegerile sunt controlate astfel încât să asigure continuitatea liderului suprem.  Votul parlamentarilor a fost influenţat şi de evenimentele recente legate de execuţia unchiului lui Kim Jong-un, acuzat printre altele şi de subminare a puterii.

Noua echipă de parlamentari urmează să facă unele schimbări de personal, potrivit experţilor, fiind vizaţi în mod special oficialii care ar fi avut legături cu „trădătorul” Jang Song-taek, unchiul liderului suprem Kim Jong-un. Anterior, presa locală a anunţat intenţia regimului de la Phenian de a demara o epurare în masă a persoanelor care au avut legături cu Jang, de la rude până la subalterni.

Kim a fost reales de parlament ca Prim Preşedinte al Comisiei Naţionale de Apărare, garantând „sprijinul şi încrederea totală a întregului personal şi a oamenilor din interior”, scrie agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Reuniunea parlamentarilor a avut loc la o lună de la depunerea voturilor cetăţenilor nord-coreeni. Investirea în funcţie, oficializată miercuri, a fost însoţită de ropote de aplauze şi ovaţii ale parlamentarilor, toate în onoarea lui Kim Jong-un, care a preluat puterea după moartea tatălui său în decembrie 2011.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: