Kim Jong-un a participat la înmormântarea lui Hyon Chol-hae, cel care ar fi jucat un rol cheie în pregătirea lui ca următorul lider al ţării

Kim Jong-un a participat la înmormântarea lui Hyon Chol-hae, cel care ar fi jucat un rol cheie în pregătirea lui ca următorul lider al ţării

Foto EPA EFE

Dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a participat la înmormântarea unui înalt oficial al regimului, a informat luni presa de stat, în timp ce ţara se luptă cu creşterea numărului de cazuri de „febră”, aşa cum este numit virusul SARS-COV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia oficială coreeană de ştiri a relatat că Kim Jong-un a participat duminică la înmormântarea lui Hyon Chol-hae, un mareşal al Armatei Populare Coreene, care ar fi jucat un rol cheie în pregătirea sa ca următorul lider al ţării, înainte ca tatăl lui Kim, Kim Jong-il, să moară în 2011.

Fotografiile presei de stat l-au arătat pe Kim Jong-un fără nască de protecţie, purtând sicriul lui Hyon împreună cu alţi bărbaţi care aveau masca, potrivit The Guardian. 

De asemenea, sute de cetăţeni au venit pentru a-şi  exprima condoleanţele înainte ca sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Hyon să fie dus la cimitir.

„Numele lui Hyon Chol-hae va fi  amintit mereu  împreună cu numele î lui Kim Jong-il”, a declarat preşedintele Coreei de Nord, notează presa de stat. 

De la începutul acestei luni, Coreea de Nord a declarat doar câţi oameni au febră zilnic şi a identificat doar câteva dintre cazuri ca fiind Covid-19. Presa  de stat a declarat luni că 2,8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit din cauza unei febre neidentificate, iar 68 dintre ei au murit de la sfârşitul lunii aprilie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările