Kim Jong-un a ordonat confiscarea animalelor de companie, considerându-le un simbol al „ideologiei burgheze”. Unii cred că motivul este cu totul altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un FOTO EPA-EFE
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un FOTO EPA-EFE

Din iulie, nord-coreenii nu mai au voie să deţină un animal de companie. Animalele sunt trimise la grădini zoologice de stat. Totuşi, unii cred că ele vor fi sacrificate pentru a acoperi penuria de hrană.

În opinia dictatorului Kim Jong-un, animalele de companie reprezintă un simbol al „tendinţei corupte a ideologiei burgheze”, scrie ziarul britanic Daily Mail, care citează ziarul sud-coreean Chosun Ilbo.

Potrivit publicaţiei sud-coreene, autorităţile nord-coreene au identificat „gospodăriile care deţin câini şi le obligă să renunţe la ele, în caz contrar fiind confiscate”.

Această decizie îi îngrijorează pe proprietarii de animale de companie. Ei se tem că acestea să nu fie folosite de stat pentru a rezolva problema penuriei de hrană.

Potrivit unui raport recent al ONU, până la 60% din populaţia nord-coreeană se confruntă cu penurii alimentare generalizate.

Statul asiatic se află într-o situaţie dificilă din cauza sancţiunilor internaţionale impuse pentru că îşi dezvoltă un program de arme nucleare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite