India: trei bărbaţi acuzaţi de viol în grup, condamnaţi la moarte

India: trei bărbaţi acuzaţi de viol în grup, condamnaţi la moarte

Unul dintre violatori, escortat de poliţie după condamnarea la moarte FOTO Reuters

Un tribunal indian a condamnat la moarte, vineri, trei bărbaţi pentru două violuri în grup, în baza unei legi înăsprite anul trecut care permite condamnarea cu pedeapsa capitală a celor care comit violuri în serie, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei bărbaţi au fost condamnaţi de un tribunal din Mumbai (sudul Indiei) pentru doua violuri în grup comise în iulie şi august 2013 într-o fabrică dezafectată din oraş. Unul dintre aceste atacuri a vizat o femeie fotoreporter şi a provocat o reacţie puternică în India.

Mohammed Salim Ansari (28 de ani), Vijay Mohan Jadhav (19 ani) şi Mohammed Kasim Hafeez Shaikh (21 de ani) au fost găsiţi vinovaţi luna trecută în urma unei proceduri judiciare accelerate.

Ei au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru violarea în grup a unei femei de 18 ani. Totodată, cei trei au fost condamnaţi la moarte pentru violuri în serie, fapte de acum pasibile cu pedeapsa capitală după înăsprirea legii în 2013. 

Această lege a fost modificată după violarea în grup şi moartea unei studente din New Delhi, care a stârnit un val de indignare în India la sfârşitul anului 2012.

„Nicio toleranţă este permisă pentru astfel de fapte“, a spus judecătorul Shalini Phansalkar Joshi în momentul pronunţării pedepselor. „Un mesaj clar şi puternic trebuie adresat societăţii“, a mai spus el.

 


Citeşte şi:

 
O daneză a fost victima unui viol în grup, marţi seara, în centrul capitalei indiene New Delhi, un nou caz de agresiune sexuală asupra unei unei femei comis în India, a anunţat poliţia miercuri, relatează AFP.
 
 
Femeia în vârstă de 20 de ani susţine că a fost violată de 13 bărbaţi din ordinului unei instanţe locale, totul ca pedeapsă pentru că a avut o relaţie cu un bărbat dintr-o altă comunitate decât a ei.
 
 
O companie din India a lansat pe piaţă un nou tip de pistol, de dimensiuni mici, special creat pentru femei. Arma a primit un nume sinonim cu cel al victimei violului colectiv din Delhi, petrecut în decembrie 2012, care a murit din cauza rănilor grave. Oficialii sunt încrezători că noul pistol le va proteja pe femei în cazul în care vor fi ameninţate, însă unele ONG-uri sunt de părere că este o insultă faţă de amintirea victimei.
 
 
O tânără fotografă a fost victima unui viol în grup la Mumbai, iar însoţitorul ei a fost bătut grav, într-un caz similar cu tragicul eveniment de la sfârşitul lui 2012 care a bulversat India, a anunţat autorităţile indiene, conform AFP.
 
 
Poliţia din India a reţinut 20 de persoane în cazul turistei elveţiane violată în grup. Femeia ieşise la o plimbare cu împreună cu soţul ei, agresiune având loc în prezenţa acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: