Jurnaliştii chinezi s-au pus cu burta pe carte. Ce trebuie să îi demonstreze lui Xi Jinping

Jurnaliştii chinezi s-au pus cu burta pe carte. Ce trebuie să îi demonstreze lui Xi Jinping

Preşedintele comunist chinez Xi Jinping FOTO Getty Images

La 70 de ani de la instaurarea comunismului în China, Xi Jinping testează loialitatea jurnaliştilor chinezi faţă de regimul pe care îl conduce cu un examen despre marxism-leninism şi gândirea sa politică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 10.000 de jurnalişti de la cele 14 organizaţii media afiliate regimului comunist chinez sunt aşteptaţi la un test de loialitate luna viitoare, scrie corespondentul „Le Figaro“ la Beijing.

Este vorba de un examen despre marxism-leninism şi gândirea politică a lui Xi. Examenul va dura 90 de minute, iar trecerea lui este condiţionată de acumularea a 80 de puncte din 120. Cei care îl vor pica, vor mai avea o şansă. Dacă nu vor dovedi nici a doua oară că dispun de cunoştinţe temeinice despre învăţăturile înaintaşilor liderului lor suprem, atunci îşi vor pierde legitimaţia de presă, explică South China Morning Post.

Acum trei ani, Xi Jinping le transmitea jurnaliştilor din ţara sa în ce constă rolul lor. „Toate organizaţiile media trebuie să adere la direcţia politică corectă, să difuzeze propagandă pozitivă în scopul de a ghida opinia publică şi să protejeze autoritatea şi unitatea partidului“, a declarat preşedintele chinez la o şedinţă a Biroului Politic al PCC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: