Japonia publică numele cetăţenilor care nu au respectat carantina pentru a-i face de ruşine

Japonia publică numele cetăţenilor care nu au respectat carantina pentru a-i face de ruşine

Japonia le cere tuturor celor care călătoresc în străinătate, inclusiv cetăţenilor japonezi, să se izoleze timp de două săptămâni.

Ministrul Sănătăţii a spus că cei trei cetăţeni japonezi au acţionat cu intenţie, încercând să evite autorităţile la revenirea din străinătate. Astfel autorităţile au dezvăluit numele celor trei cetăţeni care nu au respectat măsura de carantina pentru a-i face de ruşine în public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut luni seară şi este o premieră în Japonia, declanşând imediat speculaţii pe reţelele de socializare privind localizarea sau ocupaţia celor indicaţi de autorităţi, informează The Guardian.

Japonia le cere tuturor celor care călătoresc în străinătate, inclusiv cetăţenilor japonezi, să se izoleze timp de două săptămâni, interval în care sunt rugaţi să folosească o aplicaţie de localizare şi să-şi raporteze starea de sănătate.

Premierul Yoshihide Suga a declarat stare de urgenţă în alte patru zone, mai precis în Saitama, Kanagawa, Chiba şi Osaka, începând cu 31 august, iar măsurile deja existente în Tokyo şi insula Okinawa au fost prelungite până la finalul lunii august.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările