Japonia va oferi Ucrainei un ajutor financiar de peste 700 de milioane de euro

Japonia va oferi
Ucrainei un ajutor financiar de peste 700 de milioane de euro

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe. FOTO: Reuters

Japonia va oferi Ucrainei un ajutor financiar în valoare de 100 de miliarde de yeni , aproximativ 710 milioane de euro, au declarat sâmbăta surse din cadrul executivului de la Tokyo, potrivit „Japan Today.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, urmează să anunţe aceasta măsură în cursul întâlnirilor informale pe care o va avea cu liderii G7, luni, la Haga, pentru a discuta situaţia din Ucraina, informează „Japan Today”.

Shinzo Abe va participa luni la reuniunea liderilor statelor din G7 (Germania, Canada, SUA, Franta, Italia, Japonia si Marea Britanie) de la Haga, convocată de Barack Obama pentru a discuta despre Ucraina.

Obiectivul vizat de conducerea de la Tokyo prin acordarea ajutorului financiar   este de a contribui la stabilitatea Ucrainei şi de a combate dificultăţile financiare pe care aceasta ţară le-ar putea suferi pe pieţele internaţionale din cauza tensiunilor din Crimeea după anexarea acestei peninsule ucrainene de către Rusia.

Abe a declarat în faţa legislativului nipon că „ajutorarea economiei Ucrainei trebuie realizată de dragul rezolvării paşnice a situaţiei”, făcând referire la problemele economice ale ţării est-europene, inclusiv aprovizionarea de gaze.

O parte din cele 100 de miliarde de yeni se va pune la dispoziţia Kievului prin Fondul Monetar Internaţional (FMI), au adăugat sursele din cadrul executivului japonez.

Premierul nipon va participa, de asemenea, la o reuniune trilaterală cu preşedintele SUA, Barack Obama, şi cu preşedinta Coreei de Sud, Park Geun-hye.

Japonia, care a respins alipirea Crimeei la Rusia, a suspendat negocierile cu Moscova pentru flexibilizarea regimului de vize şi pentru semnarea altor acorduri bilaterale si examinează măsuri adiţionale.

Cu toate acestea, Abe este printre puţinii lideri pro-occidentali care au ales ă participe la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci şi care a purtat discuţii cu liderul d la Kremlin în ceea ce priveşte legile împotriva homosexualilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: