Japonia înăspreşte regulile imigraţiei după cazul Ghosn

Japonia înăspreşte regulile imigraţiei după cazul Ghosn

Carlos Ghosn este protejat de statul libanez(AFP)

Japonia a decis să înăsprească regulile privind imigraţia după ce Carlos Ghosn, ex-CEO Nissan,  a fugit din Japonia pentru a ajunge în Liban.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Justiţiei japonez a caracterizat drept ”regretabilă”, plecarea ”aparent ilegală” a lui Ghosn din Japonia. Fostul executiv din industria auto a ţinut o conferinţă de presă în Liban unde a precizta că a decis să scape din sistemul corupt de justiţie din Iran.

Fostul preşedinte al Nissan Motor şi al Renault a fost arestat la Tokyo în noiembrie 2018 şi este acuzat de mai multe ilegalităţi financiare, pe care le neagă.

Ministrul Justiţiei, Masako Mori, a spus că plecarea ”aparent ilegală” a lui Ghosn ester foarte regretabilă şi a adăugat că nu există date privind ieşirea lui din Japonia. Mori a promis o investigaţie amănunţită şi a spus că autorităţile au emis o informare oficială pentru arestarea lui Ghosn.

”Am cerut Agenţiei pentru Servicii de Imigraţie să se coordoneze cu restul agenţiilor pentru a înăspri procedurile de plecare”, a spus ministrul, adăugând că nerespectarea condiţiilor de cauţiune de către Ghosn nu este justificată şi că instanta i-a revocat eliberarea.

Separat, prpcurorii au emis un comunicat în care au apărat sistemul de justiţie din Japonia, afirmân că prin plecarea din ţară Ghosn a ignorat justiţie şi şi-a agravat faptele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările