Jackie Chan trece la acţiune împotriva noului coronavirus. Recompensa generoasă anunţată de actor pentru cel care va găsi un vaccin

Jackie Chan trece la acţiune împotriva noului coronavirus. Recompensa generoasă anunţată de actor pentru cel care va găsi un vaccin

jackie chan foto guliver/getty images

Celebrul actor Jackie Chan şi-a exprimat sprijinul faţă de persoanele care suferă din cauza noului tip de coronavirus şi a decis să încurajeze lupta împotriva epidemiei cu o recompensă în valoare de 130.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jackie Chan, originar din Hong Kong, o regiune semiautonomă chineză afectată de asemenea de coronavirusul 2019-nCoV, a anunţat că va oferi o recompensă în valoare de 1 milion de yuani (130.000 de euro) celui care va reuşi să găsească un vaccin împotriva epidemiei ce a provocat deja moartea a 811 persoane.

„Ştiinţa şi tehnologia sunt cheia învingerii virusului, iar eu cred că mulţi oameni au acelaşi gând şi speră în dezvoltarea unui remediu cât mai repede posibil“, a scris actorul pe reţeaua de socializare Weibo. „Am o idee «naivă». Oricare ar fi persoana sau organizaţia care o îndeplineşte, ţin să-mi exprim mulţumirea cu 1 milion de yuani (adică 130.000 de euro)“, a adăugat el.

Actorul s-a declarat afectat de consecinţele acestei epidemii.

„Nu mai vreau să văd străzi pustii când ar trebui să fie pline de viaţă. Nu mai vreau să-mi văd compatrioţii luptând cu boala în loc să profite de viaţă“, a mai scris Jackie Chan.

Potrivit ultimului bilanţ furnizat de autorităţile chineze, coronavirusul 2019-nCoV a provocat moartea a 811 de persoane. În total, 37.124 de persoane sunt infectate la nivel mondial cu acest coronavirus care a apărut la începutul lui decembrie într-o piaţă din Wuhan, o metropolă de peste 11 milioane de locuitori din centrul Chinei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: