Iranul se oferă să furnizeze gaze naturale Europei

Iranul se oferă să furnizeze gaze naturale Europei

Mohammad Reza Nematzadeh, ministrul iranian al Industriei

Iranul poate fi un furnizor "fiabil, sigur şi pe termen lung" de gaze naturale pentru Europa, a apreciat, într-un interviu publicat luni de cotidianul german Handelsblatt, ministrul iranian al Industriei, Mohammad Reza Nematzadeh, relatează AFP.

"În viitor, dorim să jucăm un rol important pe piaţa mondială a gazelor", a declarat ministrul Nematzadeh, în interviul pentru cotidianul Handelsblatt. "Nu dorim să facem concurenţă Rusiei", a adăugat el, menţionând că Teheranul "ştie că necesităţile Europei în privinţa gazelor sunt din ce în ce mai importante", iar Iranul doreşte să participe în acest sens.

"Iranul poate fi un partner fiabil, sigur şi pe termen lung al Europei", a mai afirmat ministrul iranian. El a asigurat că Teheranul "are rezerve energetice şi planurile pentru o astfel de cooperare".

De asemenea, ministrul Nematzadeh i-a îndemnat pe constructorii germani de automobile să revină în Iran, pentru a-şi instala capacităţile de producţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: