Liderul şiit irakian Moqtada al-Sadr cheamă la o amplă manifestaţie după Ramadan

Liderul şiit irakian Moqtada al-Sadr cheamă la o amplă
manifestaţie după Ramadan

Popularul lider şiit irakian Moqtada al-Sadr a lansat un apel partizanilor săi la suspendarea protestelor pe durata Ramadanului, ameninţând în acelaşi timp cu o manifestaţie de mare amploare la sfârşitul acestei luni de post sfântă pentru musulmani, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 "Ar fi util să luăm o pauză şi să amânăm totul pentru sfârşitul lunii", a declarat liderul şiit într-un comunicat.

Astfel, de mai multe luni, susţinătorii lui Moqtada al-Sadr manifestează în fiecare săptămână pentru a cere introducerea de reforme şi măsuri împotriva corupţiei, antrenând în fiecare vineri desfăşurarea în număr mare a forţelor de securitate şi blocaje în capitala Irakului, Bagdad.

Moqtada al-Sadr a îndemnat la pregătirea unui uriaş "protest popular paşnic" la sfârşitul lunii Ramadanului, în iulie, şi a avertizat că nu îi va opri pe susţinătorii săi în cazul ciocnirii cu forţele de securitate.

Partizanii liderului şiit au pătruns în două rânduri în Zona Verde ultrasecurizată din centrul Bagdadului în ultimele două luni, ocupând sediul parlamentului şi biroul prim-ministrului irakian.

Pe 20 mai, zeci de persoane au fost rănite în cursul ciocnirilor dintre miliţiile armate ale lui Moqtada al-Sadr şi facţiuni rivale, reaminteşte AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările