India reuşeşte vaccinarea a opt milioane de persoane într-o singură zi, după schimbarea modului în care sunt distribuite dozele de vaccin

India reuşeşte vaccinarea a opt milioane de persoane într-o singură zi, după schimbarea modului în care sunt distribuite dozele de vaccin

India a fost grav lovită în primăvară de un val de infectări cu SARS-CoV-2 / FOTO EPA-EFE

India a anunţat că a vaccinat opt milioane de persoane într-o singură zi, un record stabilit după modificarea programului de vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu toate că se numără printre principalele ţări care produc vaccinuri anti-COVID-19, campania de vaccinare a Indiei s-a mişcat greu în ultima perioadă. 

Prin urmare, guvernul indian a modificat modul în care se derulează cumpărarea şi distribuirea vaccinurilor într-un efort de a accelera campania de vaccinare. 

Anterior, jumătate dintre vaccinurile produse în India mergeau la guvernul federal, iar cealaltă jumătate la administraţiile statelor federale şi la spitale private. Statele federale se aflau în competiţie pe piaţă pentru cumpărarea dozelor destinate grupului de vârstă 18-44 ani, fiind distribuite apoi populaţiei în mod gratuit, notează BBC.

În paralel, guvernul federal se ocupa cu vaccinare personalului din sistemul de sănătate şi a celor cu vârste peste 45 de ani. 

Conform noilor prevederi, guvernul federal cumpără acum 75% dintre toate vaccinurile produse în India, urmând să le distribuite statelor în mod gratuit. Prin urmare, statele federale nu mai negociază în mod direct şi independent cu producătorii.

Restul de 25% din dozele produse sunt destinate cumpărării de către spitalele private, iar populaţia se poate vaccina în aceste spitale doar contra cost, preţurile fiind fixate de către guvernul federal la niveluri diferite în funcţie de producătorul vaccinului.

Faţă de politica anterioară, noul program de vaccinare al Indiei înseamnă că statele federale vor primi de acum dozele de vaccin de la guvernul  federal pe baza populaţiei fiecărui stat, gradul în care este afectat de COVID-19 şi a progresului de până acum al vaccinării.

Noua politica este similară cu cea adoptată iniţial în ianuarie, la începutul campaniei de vaccinare. De altfel, premierul Indiei, Narendra Modi, a recunoscut acest lucru, spunând că „vechiul sistem, valabil până la 1 mai, va fi implementat din nou”.

Politica a fost schimbată în aprilie, când India a fost lovită violent de un val de infectări COVID-19, în încercarea de a-i face pe cât mai mulţi producători de vaccinuri să intre pe piaţa indiană. Planul nu a funcţionat aşa cum se aşteptau autorităţile federale, mai multe regiuni fiind afectate de grave probleme de aprovizionare cu orice fel de doze de vaccin anti-COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările