India organizează festivalul vaccinării: 152.000 de cazuri de infectare într-o singură zi

India organizează festivalul vaccinării: 152.000 de cazuri de infectare într-o singură zi

Centru de vaccinare în India FOTO EPA-EFE

India a lansat duminică programul „Tika Utsav”, sau festivalul vaccinării, în scopul de a imuniza cât mai multe persoane împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o zi în care a înregistrat 152.000 de cazuri de COVID-19, un nou record pentru 24 de ore, India a lansat un festival al vaccinării.

Urgenţa de a creşte viteza de vaccinare survine în plin val al doilea de contagieri, mult mai rapid, în această ţară cu 1,35 miliarde de locuitori, informează agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres.

„Tika Utsav”, anunţat de premierul Narendra Modi într-o reuniune cu şefii de guvern de la nivel local, se va desfăşura până la 14 aprilie în toată ţara şi va include doar persoanele din grupurile considerate prioritare.

India foloseşte vaccinuri fabricate pe teritoriul său, şi anume Covishield, al grupului farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca, şi Covaxin, al laboratorului indian Bharat Biotech.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările