India, 97.894 de cazuri de Covid-19 într-o singură zi. Rusia îi va furniza 100 de milioane de doze din vaccinul Sputnik V

India, 97.894 de cazuri de Covid-19 într-o singură zi. Rusia îi va furniza 100 de milioane de doze din vaccinul Sputnik V

India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemie, după Statele Unite.

India a înregistrat 97.894 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore - un ”record” de la începutul pandemiei, a anunţat joi Ministerul indian al Sănătăţii, relatează Reuters. Rusia a anunţat că va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, Sputnik V, după încheierea unui acord între Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) şi compania farmaceutică indiană Dr. Reddy’s.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bilanţul total al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 5,12 milioane, potrivit Guvernului. Autorităţile au înregistrat, de asemenea, 1.132 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 83.198.
 
Cel puţin 1.000 de morţi au fost înrtegistrate zilnic în India în ultimele două săptămâni. India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemie, după Statele Unite.
 
Rusia va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, Sputnik V, după încheierea unui acord între Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) şi compania farmaceutică indiană Dr. Reddy’s, relatează miercuri EFE.
 
Mai exact, cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, care se află în faza a treia, a informat FIDR într-un comunicat.
 
După ce a primit aprobarea agenţiei de reglementare a medicamentelor din India, FIDR a convenit să furnizeze 100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19.
 
Primele tranşe ar putea ajunge la sfârşitul acestui an, în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din India.
 
La începutul acestei luni, Rusia a început testele ulterioare înregistrării vaccinului – care a avut loc pe 11 august -, recrutând până în prezent aproximativ 55.000 de voluntari.
 
Se aşteaptă ca primele rezultate ale fazei a treia în cadrul testelor clinice să fie publicate în octombrie sau noiembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările