Incident în Coreea de Sud: testele a 51 de pacienţi recuperaţi au ieşit din nou pozitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daegu - dezinfectare coronavirus in Coreea de Sud FOTO AFP
Daegu - dezinfectare coronavirus in Coreea de Sud FOTO AFP

Coreea de Sud a raportat situaţia a 51 de pacienţi ale căror teste au ieşit din nou pozitive după ce au fost consideraţi recuperaţi.

O echipă epidemiologică urmează să fie detaşată la Daegu, oraşul cu cele mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus din ţară, şi în provincia Gyeongsang de Nord, unde au fost reconfirmaţi pozitiv cei mai mai mulţi dintre pacienţi.

Marţi, directorul centrelor coreene de control şi prevenţie, Jeong Eun-kyeong, a tranmsis că incidentele vor fi examinate prin efectuarea de teste de sânge şi alte investigaţii pentru a determina dacă este vorba despre o reinfecţie sau despre o reactivare a virusului.

Jeong  a explicat că se vor face analize amănunţite, însă ipoteza cea mai probabilă este cea a unei reactivări virusului, în măsura în care pacienţii au avut teste pozitive la scurtă vreme după ieşirea din carantina de 14 zile.

Experţii europeni cred însă că explicaţia ar putea fi lipsa de acurateţe a testelor diagnostice care dau rezultate fals negative în proporţie de 20, 30%.

Specialiştii din ţările din Coreea de Sud şi Japonia au raportat cazuri de reinfecţie la pacienţi consideraţi vindecaţi.

De asemenea, cercetătorii chinezi au raportat cazul unui pacient cu simptome uşoare care a rămas infectat timp de 49 de zile. De regulă, pacienţii cu infecţii severe, cu o boală prelungită, au concentraţii mari ale virusului care rămâne în organism o perioadă medie de 20 de zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite