Incident armat în Australia. Poliţia a împuşcat un suspect ce luase un ostatic. ISIS a revendicat atacul

Incident armat în Australia. Poliţia a împuşcat un suspect ce luase un ostatic. ISIS a revendicat atacul

Imagine de la locul incidentului armat/ Foto: EPA

Poliţia din Australia a împuşcat mortal o persoană înarmată ce luase o femeie ostatică în oraşul Melbourne, au declarat autorităţile, citate de Reuters. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat acest incident.

Ştiri pe aceeaşi temă

Australia este unul dintre aliaţii apropiaţi ai Statelor Unite iar faptul că acestea din urmă au escaladat campania militară împotriva ISIS în Siria şi Irak a determinat autorităţile australiene să intre în alertă maximă cu privire la posibilele atacuri ale militanţilor aflaţi pe teritoriul ţării după ce au luat parte la luptele din Siria.

Trei ofiţeri de poliţie au fost răniţi în acest incident ce a durat peste trei ore într-o clădire de apartamente rezidenţiale în suburbia Brighton. O a doua persoană a fost descoperită ulterior în acea locaţie, decedată în urma unei răni provocate de o armă de foc, au declarat autorităţile fără a oferi alte detalii.

Poliţia din statul Victoria a încercat să negocieze cu această persoană, adăugând pe contul de Twitter: „Avem informaţii că o femeie este cu el în apartament pe care nu o lasă să părăsească clădirea.”

O oră mai târziu, poliţia a declarat că situaţia a fost rezolvată şi femeia a fost salvată.

Trei ofiţeri de poliţie au suferit răni în timpul acestor incidente, dar acestea nu le pun viaţa ăn pericol, au declarat autorităţile fără a elabora cu privire la detaliile acestei operaţiuni.

Mai târziu, Statul Islamic a publicat o declaraţie prin care afirma că unul dintre militanţii săi este autorul acestui atac, motivând incidentul pe susţinerea alianţei anti-ISIS de către Australia.

„Atacul din Melbourne, Australia a fost purtat de un soldat al Statului Islamic în răspuns la apelul nostru de a ataca cetăţenii ţărilor ce sunt parte la coaliţia (anti-ISIS)”, se arată în declaraţia publicată pe pagina agenţiei Amaq.

Experţii avertizează însă că aceste revendicări nu sunt întotdeauna autentice, un exemplu fiind jaful armat din Indonezia de vineri noapte. Aceştia susţin că în situaţia în care teritoriul ISIS s-a redus enorm în urma campaniei militare concentrate împotriva sa aceste acte recente sunt îmbrăţişate de această grupare dintr-o necesitate de a-şi afirma relevanţa mai ales în ochii susţinătorilor săi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: