Imagini rare într-o pădure din China: un urs panda complet albinos

Imagini rare într-o pădure din China: un urs panda complet albinos

Urs panda urias albinos

Un panda uriaş complet albinos a fost filmat cutreierând pădurile de bambus din China, primul astfel de exemplar surprins în libertate, potrivit experţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile au fost filmate cu o cameră infraroşu în aprilie, în rezervaţia naturală Wolong, situat la aproximativ 2.000 de metri deasupra nivelului mării, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, au transmis, sâmbătă,  autorităţile care administrează rezervaţia.

Li Sheng, un cercetător de la Universitatea Peking din Beijing, a declarat pentru CNN că până acum niciun urs panda uriaş complet albinos nu a fost întregistrat în libertate. Acesta are, probabil, maximum doi ani.

„Ursul panda părea puternic şi paşii săi erau fermi, semn că mutaţia genetică probabil că nu i-a afectat viaţa“, a spus Li.
Rezervaţia naturală plănuieşte să instaleze mai multe camere cu infraroşu pentru a urmări dezvoltarea ursului şi felul cum acesta interacţionează cu alţi panda uriaşi din zonă.

Potrivit National Geographic, animalele cu albinism - anomalie congenitală care constă în lipsa totală sau parţială de pigmenţi în celulele inferioare ale pielii, determinând culoarea albicioasă a pielii şi a părului şi, uneori, culoarea roşiatică a irisului – sunt deseori mai vulnerabile în faţa prădătorilor pentru că pot fi observate mai uşor şi au o vedere mai slabă.

Ursul panda uriaş este clasficicat drept vulnerabil de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii. Potrivit WWF, mai există 1.864 de exemplare în sălbăticie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: