Imagini incredibile: şase morţi şi zece dispăruţi în China, într-o gaură căscată într-un drum în oraşul Xining

Imagini incredibile: şase morţi şi zece dispăruţi în China, într-o gaură căscată într-un drum în oraşul Xining

O groapă uriaşă s-a căscat brusc pe un drum la Xining, un oraş mare din China, şi a înghiţit un autobuz plin cu pasageri, potrivit presei oficiale, care a anunţat marţi că şase persoane au murit, iar zece erau date dispărute, relatează AFP.

Asfaltul unei străzi foarte frecventate din Xining, capitala provinciei Qinghai (nord-vest), a cedat luni seara, către ora locală 17.30 (11.30, ora României), îngiţind jumătate din vehicul şi antrenând o explozie, potrivit postului public CCTV.
 
 
O înregistrare video publicată de agenţia de presă China News Service surprinde trecători speriaţi care se îndepărtează de cavitatea ce s-a format în faţa unei staţii de autobuz, şi autobuzul practic în poziţie verticală în gaură.
 
Operaţiuni de salvare au avut loc, iar o anchetă a fost deschisă în vederea determinării originii accidentului, potrivit CCTV, care precizează că 16 persoane rănite se aflau în ”stare stabilă”.
 
FOTO AFP/ Str
 
Fotografii publicate de agenţia oficială China Nouă surprind operaţiuni de salvare, cu buldozere şi o macara care scoate autotbuzul din gaură, în faţa unui spital.
 
Acesta nu este primul incident de acest fel în China.
 
FOTO AFP/ Str
 
În 2016, mai mulţi trecători au căzut într-o groapă care s-a format brusc într-o stradă în oraşul Zhengzhou, capitala provinciei Henan (centru). O anchetă a pompierilor a stabilit că această surpare a fost provocată de canalizări aflate sub drum, care a cedat sub presiunea apei de ploaie.
 
În 2013, cinci persoane au murit, după ce o cavitate de zece metri adâncime s-a deschis brusc la intrarea într-un parc industrial la Shenzhen (sud).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: