FOTOGALERIE Războiul din Vietnam, aşa cum nu a mai fost văzut

FOTOGALERIE Războiul din Vietnam, aşa cum nu a mai fost văzut

O văduvă plânge lângă rămăşiţele soţului pe care l-a identificat după dantură într-o groapă comună. FOTO Horst Faas/AP

Văduve care-şi recunoşteau soţii după dantură, soldaţi epuizaţi, pe căştile cărora era scris „Războiul este iad”, copii speriaţi. Pentru a marca 50 de ani de la izbucnirea conflictului, agenţia de presă Associated Press publică un album cu mai bine de 300 de imagini surprinse de fotojurnalişti în luptele din jungla asiatică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Războiul din Vietnam a fost poate ultimul care a fost prezentat lumii întregi doar prin imaginile surprinse de fotojurnalişti. De atunci, avansul tehnologiei a facilitat utilizarea imaginilor din satelit şi a camerelor video. 
 
Acum, agenţia de presă AP publică un album cu mai bine de 300 de fotografii făcute de corespondenţii săi din Războiul din Vietnam, sub titlul „Vietnam - adevăratul război”. 
 
Imaginile scot la iveală nu numai atrocităţile luptelor, ci şi realitatea cotidiană a civililor, notează cotidianul britanic „The Telegraph”. 
 
„Ca tânăr reporter, am învăţat multe de la fotografi despre ceea ce înseamnă să vezi cu adevărat, nu doar să te uiţi. Din Vietnam, fotografii au învăţat întreaga lume cum să vadă războiul”, scrie jurnalistul Pete Hamill, care a realizat prefaţa albumului de fotografie. 
Foto

Un soldat american neidentificat poartă o cască pe care a scris „Războiul este iad”. FOTO Horst Faas/AP

Imagini din aceeasi galerie
  • Un soldat american neidentificat poartă o cască pe care a scris „Războiul este iad”. FOTO Horst Faas/AP
  • Medicul Thomas Cole (dreapta) îl îngrijește pe sergentul rănit Harrison Pell. FOTO Henri Huet/AP
  • Un soldat american rănit în lupta de la Hamburger Hill, în regiunea Thua Thien. FOTO Hugh Van Es/AP
  • Femei și copii se adăpostesc într-un șanț pentru a scăpa de gloanțe într-un schimb de focuri între Viet Cong și trupele americane. FOTO Horst Faas/AP
  • Soldați sud-vietnamezi, epuizați, dorm într-un vas militar american care-i duce către capitală. FOTO Horst Faas/AP
  • Copii arși de napalmul aruncat de un avion sud-vietnamenz aleargă și strigă după ajutor. FOTO Nick Ut/AP
  • Nguyen Ngoc, șeful poliției din Saigon, îl execută pe Nguyen Van Lem, un oficial din cadrul Viet Cong. FOTO Eddie Adams/AP
  • O văduvă plânge lângă rămășițele soțului pe care l-a identificat după dantură într-o groapă comună. FOTO Horst Faas/AP
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările