FOTOGALERIE Războiul din Vietnam, aşa cum nu a mai fost văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O văduvă plânge lângă rămăşiţele soţului pe care l-a identificat după dantură într-o groapă comună. FOTO Horst Faas/AP
O văduvă plânge lângă rămăşiţele soţului pe care l-a identificat după dantură într-o groapă comună. FOTO Horst Faas/AP

Văduve care-şi recunoşteau soţii după dantură, soldaţi epuizaţi, pe căştile cărora era scris „Războiul este iad”, copii speriaţi. Pentru a marca 50 de ani de la izbucnirea conflictului, agenţia de presă Associated Press publică un album cu mai bine de 300 de imagini surprinse de fotojurnalişti în luptele din jungla asiatică.

Războiul din Vietnam a fost poate ultimul care a fost prezentat lumii întregi doar prin imaginile surprinse de fotojurnalişti. De atunci, avansul tehnologiei a facilitat utilizarea imaginilor din satelit şi a camerelor video. 

Acum, agenţia de presă AP publică un album cu mai bine de 300 de fotografii făcute de corespondenţii săi din Războiul din Vietnam, sub titlul „Vietnam - adevăratul război”. 

Imaginile scot la iveală nu numai atrocităţile luptelor, ci şi realitatea cotidiană a civililor, notează cotidianul britanic „The Telegraph”. 

„Ca tânăr reporter, am învăţat multe de la fotografi despre ceea ce înseamnă să vezi cu adevărat, nu doar să te uiţi. Din Vietnam, fotografii au învăţat întreaga lume cum să vadă războiul”, scrie jurnalistul Pete Hamill, care a realizat prefaţa albumului de fotografie. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite