FOTOGALERIE Arta sculpturii în spumă de cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un barman dintr-un local japonez şi-a transformat pasiunea pentru cafea într-o artă care îi aduce numeroase exclamaţii de admiraţie şi de apreciere din partea clienţilor săi. Tânărul artist reuşeşte să  creeze din spuma cafelei miniaturi ale pisicuţelor, girafelor, iepurilor şi multe altele chiar în ceaşca iubitorilor de cafea.

Un barman dintr-un local japonez şi-a transformat pasiunea pentru cafea într-o artă care îi aduce numeroase exclamaţii de admiraţie şi de apreciere din partea clienţilor săi. Tânărul artist reuşeşte să  creeze din spuma cafelei miniaturi ale pisicuţelor, girafelor, iepurilor şi multe altele chiar în ceaşca iubitorilor de cafea.

Artistul japonez al cafelei cu lapte, Kazuki Yamamoto (26 de ani) s-a specializat în „sculptarea” de miniaturi în spumă de cafea, copiind fidel reprezentările animale, personajelor de desene animate sau chiar personalităţi reale, potrivit publicaţiei „The Daily Mail”.

image

Yamamoto lucrează la o cafenea în Osaka, însă visul lui este să îlşi deschidă propria afacere în Tokio. Capitala Japoniei este asemenea unei promisiuni pentru tinerii artişti aspiranţi, unde a face artă, oricât de diferite ar fi creaţiile, nu sunt doar un moft al locului de muncă.

Printre operele sale atât de efemere pot fi găsite fotografii cu celebrul cântăreţ Psy, din spumă de cafea, personaje Disney, cum a fi Mickey Mouse, Goofy şi Pinocchio. Yamamoto nu este, însă, singurul artist cu aceleaşi abilităţi.

Tânărul barman şi-a creat propria reputaţie pe Twitter, unde activitatea lui este urmărită de peste 82.000 de oameni. Aceştia pot vedea zilnic cele mai recente creaţii în spumă de cappuccino, notează „The Daily Mail”.

image

Artistul foloseşte scobitori sau o linguriţă pentru a forma detaliile cele mai precise. Laptele şi spuma sunt primele pe care le adaugă, iar mai apoi espresso pentru a da „umbrele” figurinelor. Întregul proces durează între trei şi cinci minute, explică Yamammoto.  

Tânărul are proprii lui critici, care au creat unele controverse în interiorul comunităţii iubitorilor de cafea. Aceşti se întreabă dacă nu cumva barmanii acordă prea multă atenţie cafelei cu lapte, concentrându-se excesiv pe superficialitatea aspectului acestei băuturi, în defavoarea gustului puternic.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite