FOTO VIDEO Procesiune regală fastuoasă pentru noul rege al Thailandei. Rama al X-lea, purtat de către soldaţi într-o lectică poleită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele proaspăt încoronat al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, a fost purtat de soldaţi într-o lectică poleită pe străzile din Bangkok, duminică, în faţa mulţimilor care s-au înghesuit să ia parte la evenimentul istoric.

GALERIE FOTO

Regele, Rama al X-lea din dinastia Chakri, a purtat o robă bătută în nestemate şi o pălărie cu boruri largi, decorată cu o pană, în cea de-a doua zi de ceremonie regală.

În procesiunea de 7 kilometri, publicul a avut ocazia să stea în proximitatea monarhului în vârstă de 66 de ani pentru prima dată, la doi ani după ce a urcat pe tron, într-un regim din ce în ce mai impunător, potrivit AFP.

Străzile au fost umplute de thailandezi care au purtat haine galbene – culoarea regală - şi pălării şi umbrele, pentru a se proteja de soarele puternic şi temperaturile de 36 de grade Celsius.

„Aceasta poate fi prima şi ultima ocazie când voi putea să văd asta“, a declarat Mattriya Siripattana, un thailandez în vârstă de 57 de ani, pentru AFP.

Ceremonia de încoronare care durează trei zile, începând cu sâmbătă, este prima de când tatăl lui Vajiralongkorn a urcat pe tron, în 1950.

Cel mai important moment al ceremoniei de sâmbătă a fost ungerea regelui cu apă sfinţită, înainte să-şi aşeze coroana de 7,3 kilograme pe creştet.

Duminică dimineaţă, regele a acordat titluri regale membrilor familiei, care s-au târât până la tronul său, într-o dovadă de respect faţă de monarh, care a fost însoţit de către noua sa soţie, Regina Suthida.

Cu câteva zile înainte de încoronare, Maha Vajiralongkorn al Thailandei s-a căsătorit cu şefa adjunctă a echipei sale personale de securitate, acordându-i titlul de Regina Suthida. Aceasta este al patrulea mariaj al lui. 

Thailanda este o monarhie constituţională din 1932, însă familia regală deţine multă putere şi o avere semnificativă, regele fiind considerat protectorul spiritual al poporului. De asemenea, el este protejat de orice fel de critici prin legi extrem de stricte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite