FOTO VIDEO Chinezii îşi etalează armele la Zhuhai: cum zboară avionul de luptă care poate ocoli radarul şi cum arată „noul rege al războiului terestru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioane Chengdu J-20 făcând spectacol la Airshow China 2018 FOTO Francois Brevot/ aerobuzz.fr
Avioane Chengdu J-20 făcând spectacol la Airshow China 2018 FOTO Francois Brevot/ aerobuzz.fr

Salonul Aeronautic de la Zhuhai reprezintă un prilej pentru China de a-şi etala armele şi ultimele realizări în domeniul militar. Avionul de luptă invizibil pe radar şi „noul rege al războiului terestru“ atrag atenţia multor curioşi, conform presei internaţionale.

Trezind deopotrivă curiozitate şi întrebări, avionul de luptă Chengdu J-20, care poate rămâne invizibil pe radar, a fost marea atracţie de la deschiderea Salonului Aeronautic de la Zhuhai, desfăşurat în perioada 6-11 noiembrie, scrie jurnalistul Francois Brevot pentru aerobuzz.fr.

Trei avioane de acest tip au încântat spectatorii cu un spectacol aviatic. Unul dintre ele a efectuat manevre în condiţii cât mai apropiate de luptă, relatează jurnalistul francez.

„Prin această prestaţie publică, China se afişează în calitate de superputere industrială capabilă să dezvolte sisteme aeriene militare complexe de ultimă generaţie“, comentează el.

Avionul de luptă Chengdu J-20 a fost prezentat în premieră acum doi ani.

„Noul rege al războiului terestru“

O altă atracţie a acestui salon este vehiculul blindat susţinător de tancuri QN-506 (foto mai jos).

Blindatul chinez QN-506 FOTO Twitter @Ninja998998

FOTO Twitter @Ninja998998

Organizatorii salonului îl prezintă drept „noul rege al războiului terestru“, informează Sputnik News.

Vehiculul este echipat cu o mitralieră de calibrul 7,66 mm, un tun de calibrul 30 mm, patru rachete antitanc cu o rază de acţiune de şase kilometri, 20 de rachete polivalente cu o rază de acţiune de patru kilometri, patru rachete de croazieră cu o rază de acţiune de zece kilometri, precum şi cu o dronă capabilă să acopere o distanţă de zece kilometri.

Blindatul chinez QN-506 FOTO Twitter @Ninja998998

FOTO Twitter @Ninja998998

Vehiculul este construit pe baza tancului Type59.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite