FOTO VIDEO Cum arată elicopterul în formă de navă spaţială conceput de chinezi pentru „bătăliile digitalizate din viitor“

FOTO VIDEO Cum arată elicopterul în formă de navă spaţială conceput de chinezi pentru „bătăliile digitalizate din viitor“

Elicopterul „Marele Rechin Alb“ FOTO CHINESEINTERNET via The Drive

China şi-a propus să se doteze cu un elicopter de atac în formă de navă spaţială şi a prezentat deja prototipul viitorului aparat de zbor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denumit „Marele rechin alb“ de presa chineză, viitorul elicopter de atac pare mai degrabă desprins din filmele SF din anii ’50 decât o invenţie pentru secolul XXI, scrie CNN. Totuşi, China afirmă că aparatul respectiv de zbor este construit pentru „bătăliile digitalizate“ care ne aşteaptă.

Prototipul „Marelui rechin alb“ a fost prezentat la Expoziţia Chineză de Elicoptere desfăşurată săptămâna trecută la Tianjin.

Dispozitivul are 7,6 metri lungime şi 3 metri înălţime. Baza sa este alcătuită dintr-un cerc metalic, iar cabina este situată în mijloc. Poate găzdui un echipaj de două persoane.

FOTO CNN

Potrivit constructorului, elicopterul este conceput în aşa fel încât să înşele radarele. De asemenea, va fi capabil să ţintească cu rachete în obiectivele inamice.

Aparatul se va ridica până la o altitudine de 6.000 de metri şi va atinge o viteză de până la 650 de kilometri pe oră.

Zborul inaugural este prevăzut să aibă loc anul viitor.

În anii ’50, compania canadiană A.V. Roe (Avro) Aircraft a dezvoltat un aparat cu aspect similar, iar armata americană l-a testat (foto mai jos), menţionează CNN.

US Avrocar FOTO CNN

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: