FOTO Poveste de dragoste cu final fericit în familia regală din Indonezia

FOTO Poveste de dragoste cu final fericit în familia regală din Indonezia

Prinţesa, primind binecuvântarea tatălui său, sultanul Indoneziei FOTO Daily Mail

Indonezia se pregăteşte de o nuntă regală desprinsă din basme: sultanul Hamengkubuwono X îşi mărită cea de–a patra fiică, în cadrul unei ceremonii publice care va dura trei zile. Prinţesa, în vârstă de 29 de ani, este protagonista unei poveşti de dragoste autentice, care durează de zece ani.

Gusti Ratu Kanjeng Hayu l-a întâlnit pe logodnicul său de 39 de ani, Kanjeng Pangeran Haryo Notonegoro, la o reuniune a liceului pe care ambii îl absolviseră la zece ani diferenţă.

Mama prinţesei îl rugase pe tânărul Kanjeng să o însoţească pe fata sa la eveniment. Cei doi tineri şi-au început relaţia în timp ce mireasa se afla la studii în Washington, iar mirele lucra în New Jersey.

Deşi este ţara islamică cu cei mai mulţi adepţi, peste 300 milioane, Indonezia este condusă de un sultan modern, fiind primul monarh al dinastiei sale care nu a îmbrăţisat tradiţia poligamiei- permisă încă în ţară- având o singură soţie. În plus, cei cinci copii ai sultanului au făcut studii universitare în afara ţării şi nu au fost obligaţi să încheie căsnicii aranjate.

Ceremonia grandioasă va dura trei zile şi va fi plină de ritualuri indoneziei, culminând miercuri cu jurămintele pe care cei doi şi le vor face.

În prima zi a nunţii, desfăşurată ieri, mirii au primit binecuvântări de la sultan, urmând ulterior ritualul de purificare cu apă, realizat de mama miresei, într-o cameră plină cu flori.

Parada de nuntă va fi formată din 12 caleşti regale trase de cai.

750 de invitaţi, între care mulţi oficiali de stat, sunt aşteptaţi la nunta propriu-zisă, miercuri,  organizată în  Palatul Regal. Alţi 1500 de oaspeţi au primit invitaţii pentru recepţia ce va urma.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările